Wie zijn we?

Verbinden. Verbeelden. Verbeteren.

Kosmo Projects is een projectencollectief. Het werd in 2022 opgericht door drie idealisten die op een cafeetje een idee gekregen hebben. In de nasleep van de coronaperiode leek het sociaal contact ver weg, en daarmee ook delen van hun geluk. En dat geluk, dachten ze, is onmisbaar, essentieel.

“Laten we mensen terug gelukkig maken!”
“Laten we er onze job van maken!”

En zo ontstond Kosmo Projects. Een organisatie waarbij het doel was, is, en steeds zal blijven: zo veel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk maken!

De projecten die wij doen, hebben allemaal hetzelfde doel. De manier waarop wij handelen, is bewust en doelgericht. Wij stellen onze eigen waarden vast en conformeren ons niet aan de status quo. We zijn ontevreden met de huidige maatschappij en hopen en proberen om die positief te veranderen met onze projecten. Als het ons ondertussen lukt om hier en daar een lach op een gezicht te toveren, zijn ook wij tevreden 😊!

De 9 geboden Van Kosmo

Gelijkwaardigheid

Alle mensen zijn gelijkwaardig en verdienen gelijke kansen! Welke afkomst, huidskleur, politieke voorkeur, geloof of gender jij hebt, maakt niet uit. Wij doen niet aan discriminatie, in welke vorm dat ook mag zijn.

Klimaat

Het grootste gevaar van de volgende honderd jaar, is de klimaatverandering.
Wij vermijden afval waar het kan, kiezen steeds voor ecologische en lokale producten in ons aanbod. We verkiezen de Kosmobiel boven de wagen en gebruiken gerecycleerde materialen. Wat we uitstoten, compenseren we door het herbebossingsproject van DIFAM te steunen.

Change the system!

Wij zijn niet tevreden met de huidige maatschappij, waarin miljarden mensen worden uitgebuit terwijl anderen miljarden verdienen. Gruwelijk veel geld bezitten leidt niet tot geluk. Gruwelijk weinig evenmin. De orde van de 21ste eeuw verhindert ons om optimaal te leven. Wij willen het bestaande systeem dus veranderen.

Onderwijs

Om het systeem te kunnen veranderen, moeten we de krachten en werkingen ervan begrijpen. Daarom zetten wij in op educatie. Onderwijs is niet enkel belangrijk om de maatschappij waarin we leven te begrijpen, maar ook om tot zelfontplooiing te komen.

Zelfontplooiing

Zelfontplooiing is een centraal thema in het vinden van geluk. Daarom willen wij iedereen, zowel internen als externen, de kans bieden om zichzelf en hun talenten te ontwikkelen.

Laat je horen

Om het systeem te kunnen veranderen en om zo veel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk te maken, is het nodig om veel mensen te bereiken. Wil jij in een mooiere wereld leven? Geloof je dat het niet te laat is? Laat van je horen!

Wees kritisch

Mensen moeten zich kunnen uiten om gelukkig te worden. Om zichzelf te uiten, bestaan er veel manieren. Dat kan via kunst, muziek, arbeid, literatuur, enz. Maar dat kan ook door een open blik te houden en kritiek te uiten op wat je niet aanstaat. Wij zeggen dan ook: wees kritisch!

Zelfkritiek

Een belangrijk deel van kritiek is zelfkritiek. Dat geldt ook voor iedereen, ook voor ons. We kunnen steeds fout zijn, wat betekent dat we ook steeds onszelf kunnen verbeteren en aan onszelf kunnen werken. Daarom vragen we iedereen die constructieve kritiek voor ons heeft, die te delen. Ondertussen vergeten we zelf niet om onze activiteiten en handelingen steeds kritisch te evalueren. We gaan open en constructief om met kritiek, en zullen ook steeds op een open en constructieve manier kritiek uiten wanneer we dat nodig achten.

Veiligheid

Zich veilig voelen staan centraal in het vinden van geluk. Veiligheid is voor ons dan ook een prioriteit op de evenementen die wij organiseren. We analyseren steeds op voorhand de mogelijke risico’s die een evenement inhoudt of die een bezoeker kan oplopen, en stellen preventief een beleid op om elke bezoeker zich zo veilig mogelijk te laten voelen.