Projecten

Zomerbar de Appeltuin

De Appeltuin is te vinden in het steegje tussen de Brouwerijstraat en Ganzenvijver in Lovendegem. Het is bereikbaar met de fiets en te voet. Auto’s kunnen parkeren op de Lobrug. Een bezoekje aan de Appeltuin valt perfect te combineren met een mooie wandeling in de Oude Kale Vallei!

De Appeltuin is een zomerbar in de Oude Kalevallei. In deze pittoreske boomgaard in Lovendegem kunnen wandelaars, fietsers, buren en levensgenieters terecht voor lekkere drankjes en hapjes in een aangename zomerse sfeer. Je kunt er zitten in de zon, in de schaduw, tussen schapen en kippen. En je wordt steeds verwelkomd door de enige echte Pedro! We garanderen kwaliteit voor democratische prijzen, en lokale lekkernijen. In de Appeltuin vinden ook vaak evenementjes plaats. Van een rommelmarkt tot een schaaktoernooi, een jazzconcert tot een buurtbarbecue, je vindt het hier allemaal! Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van de planning.


Limbocello

Hou je van de Gentse Feesten? Wij ook!
En natuurlijk houden we er ook van dat we de kans kregen om een bar in het Baudelopark op te bouwen! Heel last-minute, heel geïmproviseerd, heel lekker en heel gezellig. Je vond ons in ons houten hutje met Lievegemse limonade en limoncello. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. En als je goed genoeg bent in de limbo, krijg je een gratis limbocello!

Wubba Lubba Dub Club

IMG_2802

In de reggae- en dubcultuur gaat het steeds om respectvol en gelukkig zijn. En dat zijn we maar al te graag. Doe daar nog een paar soundsystems, een zonovergoten, zomerse lentedag en tweehonderd aangename bezoekers bij, en je bent op ons zalige dubfeestje!
Met dank aan Moksha Vibrations en Drijfkracht Soundsystem, dit was Wubba Lubba Dub Club 2023:

Groentegem Festival

Nergens kun je zo vers, gezond en goed eten als op Groentegem Festival. Dit culinaire feest vindt plaats op de Lovendegems bioboerderij Groentegem. In augustus nodigen we chef-koks uit die met vers geplukte groentjes heerlijke maaltijden bereiden op het veld. De tafeltjes staan tussen de tomatenplanten en courgetten, tussen de strobalen en de tuinkers. Met Nadine Zimmermann, Kyle Boland en Dorentin van Pizza & Friends de editie van 2023 een overweldigend succes. In augustus 2024 mag je Groentegem Festival zeker terug verwachten!

Als ware tijdreizigers raven we onze weg van de Big Bang naar het heden. De eerste editie van dit Jump-up concept was in ieder geval al een knaller! De Minus One daverde met dank aan de dj’s en de bezoekers. 

Rita

De heilige Rita is de patrones van de hopeloze gevallen. Uiteraard voelen wij ons aangesproken. Het is dan niet toevallig ook de naam van onze winter-pop-up in Gent. Wij garanderen lekkere drankjes, democratische prijzen en verzoeknummertjes voor onze bezoekers! Wees er snel bij, want we zijn hier nog maar tot en met 23 december!
Rita

Project 808

Project 808 is Gentse hiphop. Met dit evenement bieden we jonge en getalenteerde Gentse rappers een kans om op een podium te performen. Bekijk hier de aftermovie: